تقویت صدا

ساخت وبلاگ

امکانات وب

چگونه صدایمان را تقویت کنیم ؟ برای کسی لذت‌بخش نیست که به صحبت‌های فردی که بریده‌بریده حرف می‌زند و نفسش موقع حرف زدن کم می‌آید یا تن صدای پایینی دارد، گوش بدهد. به همین دلیل باید صدای‌مان را بهبود بخشیم تا هنگام صحبت کردن این مشکلات برای ما پیش نیاید و طرف مقابل از صحبت با ما لذت ببرد. در این مقاله قصد داریم تمرینات تقویت صدا را به شما آموزش دهیم. تمریناتی که با انجام مکرر آن‌ها می‌توانید صدای خود را تقویت کنید.

فهرست مطالب این نوشته

صدا؛ مهم‌ترین بخش سخنرانی

بدون شک همه ما در جمع‌های مختلف صحبت کرده‌ایم. باید به خاطر داشته باشیم که برای صحبت کردن در برابر دیگران، علاوه بر داشتن اعتماد به نفس قوی، باید بتوانیم تن صدای خوب و قدرتمندی هم داشته باشیم. با ما همراه باشید تا با کمک هم بیاموزیم که چگونه صدای قوی داشته باشیم.

تقویت و پرورش صدا چیست؟

تقویت صدا مجموعه تمرین‌هایی است که با استفاده از آن‌ها موفق به به‌کارگیری تمام ظرفیت‌های حنجره خود می‌شوید، بدون این‌که به آن آسیبی‌ وارد کنید. فراموش نکنید برای آن‌که صدای‌مان را قدرتمند سازیم باید با تمرینات، مکرر و آهسته پیش برویم و یک روند مستمر را طی کنیم.

در غیر این صورت به جای این‌که صدای‌مان را قدرتمند کنیم با آسیبی که به حنجره‌مان وارد می‌شود همین صدایی که داریم را هم از دست می‌دهیم. پس برای این‌که بدانیم چگونه صدای‌مان را بهبود بخشیم و قوی کنیم ، باید آهسته پیش برویم و صبور باشیم.

پیشنهاد می‌کنم بعد از مطالعه مقاله، مقاله صداسازی چیست و تغییر صدا را مطالعه کنید تا بتوانید با مبحث صداسازی بیشتر آشنا شوید. در این دو مقاله تمام نکاتی که باید بدانید را به‌طور مفصل بیان کرده‌ایم.

لازمه یادگیری تمرینات تقویت صدا

تقویت صدا یکی از مواردی است که همه ما، به‌خصوص سخنرانان باید آن را جدی بگیریم و برای آن برنامه‌ریزی دقیق داشته باشیم. مانند ورزشکاری که برای تقویت ماهیچه‌های خود به تمرین نیاز دارد.

برای آن که صدای‌مان را بهبود بخشیم (صداسازی داشته باشیم) باید دو دسته تمرین انجام دهیم. تمرین‌های تنفسی و تمرین‌های تارآوایی. در تمرین‌های تنفسی همان‌طور که از اسم آن هم پیداست می‌خواهیم از تنفس خود درست استفاده کرده و آن را ذخیره کنیم تا در حین صحبت نفس کم نیاوریم.

این که چگونه نفس خود را نگه‌ داریم و چه زمان‌هایی آن را برای استفاده آزاد کنیم، یکی از نکات تمرین‌هایی است که به ما ‌می‌گویند چگونه صدایمان را تقویت کنیم تا صدایی قوی داشته باشیم.

ضعف‌های خود را در سخنرانی چطور تشخیص دهیم؟

قبل از آن‌که به تمرین‌های تقویت صدا بپردازیم و بدانیم که چگونه تارهای صوتی و حنجره خود را تقویت کنیم، باید بررسی کنیم که اصلا ضعف صدای ما در موقع صحبت کردن چیست. برای این کار سعی کنید زمان‌هایی که تنها هستید، متنی را بخوانید و یا سخنرانی خود را اجرا کرده و در حین صحبت صدای خود را ضبط کنید. یا اگر قبلا سخنرانی داشتید به صدای آن گوش دهید.

در هنگام شنیدن صدای خود صادق باشید و خود را به جای مخاطبان‌تان تصور کنید. در این صورت می‌توانید اشتباهات و ضعف‌های صدای خود را بشناسید و درصدد رفع آن اقدام کنید.

به این سوالات دقت کنید که آیا:

  • صحبت‌های‌تان از جذابیت کافی برخوردار است؟
  • لحن بیان و نحوه تنفس‌تان صحیح است؟
  • رسا و واضح صحبت می‌کنید؟
  • صدای‌تان در همه نقاط سالن سخنرانی به‌راحتی شنیده می‌شود؟

با پاسخ به این سوالات اگر به این نتیجه رسیدید که باید صدای خود را تقویت کنید، حتما تمرینات زیر را انجام دهید.

تمرین + تن صدا

مهم‌ترین و بهترین اتفاقی که می‌تواند در تمرین کردن برای‌تان رخ دهد، کنترل تن صداست. با تمرین کردن می‌توانید در مواقع لزوم تن صدای خود را کم و زیاد کنید و این مهارت را به دست آورید.

دوری از یکنواختی در حین صحبت، جذابیت بیشتری به صدای شما داده و باعث می‌شود تاثیرگذاری صدای‌تان بر مخاطب نیز بیشتر شود.

چگونه صدایمان را تقویت کنیم ؟

در ادامه تمرینات تقویت صدا را برای شما شرح می‌دهیم که با استفاده از آن‌ها و انجام مکررشان به خوبی می‌توانید صدای خود را تقویت کرده و از صحبت کردن لذت ببرید.

1)تمرین تنفس شکمی

اغلب ما موقع نفس کشیدن بیشتر از آن که از شکم نفس بکشیم از ناحیه قفسه سینه نفس می‌کشیم. تمرین تنفس شکمی به ما کمک می‌کند تا بفهمیم چگونه حنجره و صدای خود را تقویت کنیم. برای تست این مساله دست‌تان را روی سینه‌تان بگذارید و نفس عمیق بکشید.

اگر هنگام تنفس عمیق و دم و بازدم سینه شما بالا و پایین رفت یعنی تنفس شما شکمی نیست. تنفس شکمی به ما کمک می‌کند نفس بیشتری داشته باشیم و هنگام حرف زدن بریده‌بریده حرف نزنیم.

برای تنفس شکمی هوا را وارد شکم خود کنید و سپس خارج کنید. در این تنفس شکم شما بزرگ می‌شود، نه قفسه سینه شما.

2)چگونه صدایمان را تقویت کنیم: تمرین افزایش حجم صدا

برای این تمرین ابتدا نفس عمیق بکشید و هوای زیادی را در شکم خود ذخیره کنید. سپس با ادا کردن حرفی بی‌صدا مانند سسسسس هوای درون شکم خود را خارج کنید.

یک بار دیگر هوا را وارد شکم خود کنید و حالا با ادا کردن حرفی صدا دار مانند آآآآآآآآ هوا را خارج کنید. اما این بار درجه صدای‌تان را کم و زیاد کنید و به طور منظم با کم و زیاد کردن صدا هوا را از شکم‌تان خارج کنید. این تمرین را ده بار پشت هم انجام دهید تا به مرور حجم صدای‌تان برای سخنرانی افزایش پیدا کرده و قوی شود.

3)تمرین مشددخوانی

یکی از تمریناتی که باعث تقویت عضلات لب و دهان ما می‌شود، تمرین مشددخوانی است. در این تمرین باید یک جمله را انتخاب کنید و آن را به گونه‌ای بخوانید که انگار روی هر یک از حروف آن تشدید وجود دارد. این روخوانی را با شدت زیاد و صدای اندکی بلند انجام دهید تا نتیجه بگیرید.

اگر بعد از انجام دادن این تمرین صورت‌تان سرخ شد، بدانید که تمرین را درست انجام داده‌اید.

4)چگونه صدایمان را تقویت کنیم : تمرین خودکار

تمرین خودکار به 2 روش انجام می‌شود که هر دو روش از مهم‌ترین تمرینات تقویت صداسازی است و برای تقویت ماهیچه‌های صورت شما نیز بسیار موثر است.

روش اول

در این روش خودکار را در بین دندان‌های خود به صورت افقی قرار داده و لب‌های خود را به حالت خنده باز کنید. این تمرین را به صورت مداوم ادامه دهید تا حالت خنده بر لب‌های شما دائمی شود.

این کار باعث می‌شود تا در حین صحبت کردن با دیگران، لبخند به لب داشته باشید.

روش دوم

برای این تمرین خودکار را مانند تمرین قبل به حالت افقی در بین دندان‌های خود قرار دهید و در همان حال شروع به صحبت کنید. باید لب‌های خود را بیشتر از حالت معمولی باز و بسته کنید تا صحبت‌های‌تان قابل‌فهم‌تر باشند.

5)تمرین شمارش اعداد

در تمرین شمارش اعداد باید دم بگیرید و در بازدم اعداد را بیان کنید. مراحل این تمرین به صورت زیر است:

  • اولین دم را بگیرید و در بازدم با صدای بلند بگویید یک.
  • دومین دم را بگیرید و در بازدم با صدای بلند بگویید یک، دو.
  • سومین دم را بگیرید و در بازدم با صدای بلند بگویید یک، دو، سه.

این تمرین را تا رسیدن به شماره 12 انجام دهید و در روزها و هفته‌های آتی آن را بیشتر کنید. در هر بازدم باید نفس خود را به‌طور کامل خارج کنید.

6)چگونه صدایمان را تقویت کنیم :تمرین نگه داشتن کاغذ

یکی دیگر از تمریناتی که می‌تواند به سوال شما جواب دهد که چگونه صدای قوی داشته باشیم، تمرین نگه داشتن کاغذ است. کاغذ A5 را بر دیوار قرار داده و روبه‌روی آن بایستید. سپس سعی کنید با بازدم خود آن را نگه دارید. این تمرین شاید در ابتدا برای شما سخت باشد اما بدون شک با تکرار مداوم ممکن می‌شود.

7)تمرین ضبط صدا

بارها و بارها صدای خود را ضبط کنید و با دقت به آن گوش دهید. در حین گوش دادن نکاتی که احساس می‌کنید باید اصلاح شوند را بنویسید و تلاش کنید هر کدام از موارد را حل کنید. سپس بعد از حل آن مشکل دوباره صدای خود را ضبط کنید. آنقدر این کار را ادامه دهید تا از گوش دادن به صدای خود لذت ببرید و تمام مشکلات را برطرف کرده باشید.

نکته مهمی که باید به آن توجه کنید این است که نباید در ابتدا سعی کنید تمام مشکلات صدای خود را هم‌زمان برطرف کنید. شما باید در هر بار تمرین یکی از مشکلات را انتخاب کنید و به اندازه‌ای در حین صحبت به آن توجه کنید تا به کلی از بین برود.

8)تمرین بلند خوانی

یکی از تمرینات تقویت صدا ، تمرین بلندخوانی است. یک صفحه از کتاب را انتخاب کرده و آن را بلندبلند بخوانید. با این روش به‌راحتی می‌توانید صدای خود را تقویت کنید. تنها نکته‌ای که باید به آن دقت کنید این است که در هنگام بلندخوانی، فریاد نزنید و به حنجره خود فشار بیش از حد وارد نکنید. با این کار در طولانی‌مدت به تارهای صوتی خود آسیب وارد می‌کنید.

9)چگونه صدایمان را تقویت کنیم : تمرین آواز خوانی

ابتدا موسیقی مورد علاقه خود را پخش کنید و سپس تلاش کنید بلندتر از آن صحبت کنید و یا بلندتر از خواننده با موسیقی هم‌خوانی کنید. این روش علاوه بر تقویت صدا، روحیه شما را نیز بهتر خواهد کرد.

10)تمرین گوش دادن

فیلم‌ها و صوت‌های سخنرانان حرفه‌ای و معروف را با دقت ببینید و بشنوید. با این تمرین می‌توانید به خوبی با نقطه‌ضعف‌های صدا خود آشنا شده و صدای خود را حرفه‌ای کنید.

11)تمرین شعرخوانی

در این تمرین شعری را که در خواندن آن مشکلی ندارید، انتخاب کنید و آن را بخوانید. بهتر است حماسه‌خوانی کنید تا بتوانید تن صدای خود را تغییر دهید. زیرا در حماسه‌خوانی باید به تن صدای خود اوج و فرود دهید و با صدایی بلندتر از حالت معمول شعر را بخوانید.

چگونه صدایمان را تقویت کنیم : دوری از استرس

هر چقدر هم که دقیق و کامل تمرینات تقویت صدا را انجام دهید و حنجره فوق‌العاده‌ای داشته باشید، استرس دقیقا همان چیزی‌ است که راه نفس را مسدود کرده، در جریان تنفس اختلال ایجاد کرده و الگوی تنفس شما را تغییر می‌دهد.

پس برای آن که بدانید چگونه صدای قوی داشته باشیم و حنجره خود را تقویت کنیم، سعی کنید اجرای سخنرانی‌ را وقتی درگیر حل مساله یا بحران خاصی در زندگی هستید، قبول‌ نکنید. یا اگر مجبور به سخنرانی در بازه زمانی خاصی هستید حتما مخاطبان خود را از مسئله‌ای که برای‌تان پیش آمده، آگاه کنید و اجازه دهید با همدلی و همراهی به حرف‌های شما گوش کنند. در این صورت از خطاهای شما در حین صحبت چشم‌پوشی خواهند کرد.

نکته پایانی

مهم‌ترین نکته‌ای که باید در تمرینات تقویت صدا به آن توجه کنید، نحوه انجام تمرینات است. لازم است تمرینات خود را روزانه و به طور مکرر انجام دهید تا تاثیرگذاری چند برابری داشته باشد. برای خود ساعت تمرین مشخص کنید و آلارم گوشی همراه‌تان را در آن ساعت تنظیم کنید تا فراموش‌تان نشود.

نکته مهم بعدی این است که تمرینات صداسازی را ایستاده انجام دهید تا صدای‌تان بازتر شود. زمانی که نشسته‌اید صدای شما به صدایی گرفته شبیه است.

اگر شما هم تمرینات صداسازی دیگری را می‌شناسید و یا از انجام این تمرینات نتیجه گرفته‌اید، حتما در کامنت‌ها با ما در میان بگذارید.

تشخیص و درمان اختلالات یادگیری تست هوش  ...
ما را در سایت تشخیص و درمان اختلالات یادگیری تست هوش   دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : mehregansld بازدید : 72 تاريخ : جمعه 28 بهمن 1401 ساعت: 1:55